Daily Quiz Part – 10

 

146255 14802927135da98f93f1d09 big%2B%25281%2529

Dear Aspirants,

Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge based on current affairs. It is a series of Himachal Gk MCQs.

1. On May 8 smallpox commemorative postal celebrated their _________ anniversary?    

(A)  50th
(B)  55th
(C)   35th

      (D)  40th 

2.    When smallpox was launched?

(A)  1967
(B)  1955
(C)   1965
(D)  1961

3.    Basic concept of Arogya Setu mobile application is?

(A)  Privacy-third by design
(B)  Privacy-second by design
(C)   Privacy-first by design
(D)  Privacy-fourth by design

4.    CSIR UGC NET exam’s last registration date is?

(A)    16 May 2020
(B)    15 May 2020
(C)    17 May 2020
(D)   18 May 2020

5.    Which of the following diseases are caused due to a virus?

(A)    Ebola
(B)    AIDS
(C)    SARS
(D)   All the above

6.    Host range classified viruses in which two categories,?

(A)  Stem Virus
(B)  Insect virus
(C)   Bacteriophage
(D)  Both B and C

7.    A virus can spread through:

(A)  Touch
(B)  Contaminated food or water
(C)   Coughing
(D)  All the above

8.    Who was started the Home Rule League and the founder of the Theosophical Society in India?

(A)  Acharya Narendra Dev
(B)  Annie Besant
(C)   Lal-Bal-Pal
(D)  None of the above

9.    Who is also known as Pocket Hercules?

(A)  Muhammad Ali
(B)  Manotosh Roy
(C)   Mike Tyson
(D)  Manohar Aich

10. Who was the first president of Uzbekistan?

(A)  Oʻtkir Sultonov
(B)  Islam Karimov
(C)   Nigmatilla Yuldashev

(D) Abdulhashim Mutalov

Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer D A C B D D A B C B

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.