Daily Quiz Part – 27

DAIL%2BQUIZ

Dear Aspirants,

 

Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge. It is a series of Himachal Gk MCQs.

1. Who is the first female athlete to get Arjun award?

 

(A) Hima Das

 

(B) Mary Kom

 

(C) P V Sindhu

 

(D) Stephie D’Souza

 

 

2. Who was the first female teacher of India?

 

(A) Savitribai Jyotirao Phule

 

(B) Meenakshi Gurukkal

 

(C) Vimla Kaul

 

(D) Asima Chatterjee

 

 

3. Who was the first Indian actress to get an international award?

 

(A) Madhubala

 

(B) Nutan

 

(C) Nargis Dutt

 

(D) Meena Kumari

 

 

4. Who was the first Indian woman to win an Oscar award?

 

(A) Neeta Lulla

 

(B) Bhanu Athaiya

 

(C) Masaba Gupta

 

(D) Anita Dongre

 

 

5. Who was the first Indian woman to swim in the English Channel?

 

(A) Nafisa Ali

 

(B) Bula  Choudhury

 

(C) Aarti Saha

 

(D) Deepa Malik

 

 

6. Who was the first Indian woman to win a gold medal in Asian Games?

 

(A) Kamaljeet Sandhu

 

(B) Vinesh Phogat

 

(C) Karnam Malleswari

 

(D) Marry Kom

 

 

7. Who is the first female DGP in the state of Kerala?

 

(A) Kanchan Chaudhary Bhattacharya

 

(B) Merin Joseph

 

(C) R Sreelekha

 

(D) Meera Chadha Borwakar

 

 

8. Who was the first Indian female doctor?

 

(A) Rukhmabai

 

(B) Muthulakshmi Reddy

 

(C) Merbai Ardeshir Vakil

 

(D) Anandibai Gopalrao Joshi

 

 

9. Who is the first Indian female scientist?

 

(A) Asima Chatterjee

 

(B) Janaki Ammal

 

(C) Rjeshwari Chatterjee

 

(D) Anna Mani

 

 

10. Who is first Indian female pilot?

 

(A) Prem Mathur

 

(B) Harita kaur Deol

 

(C) Sarla Thakral

 

(D) Burba Banerjee
Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer D A C B B A C D A C

 

Previous Post

About pankaj 853 Articles
Pankaj is passionate about his work. Because he loves what he does. He is a full time blogger and also has experience in Computer as well as in Teaching Field. DHGK is the dream Project of his own Mind to help aspirants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.