Daily Quiz Part – 28

DAIL%2BQUIZ

Dear Aspirants,

Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge. It is a series of Himachal Gk MCQs.

1. Which city is known as Manchester of India?
(A) Mumbai
(B) Ahmedabad
(C) Gurgaon
(D) Puna
2. What is full form ATM?
(A) Auto tall machine
(B) Automatic teller machine
(C) Auto teller machine
(D) Automated teller machine
3. Which is the longest bone in the human body?
(A) Fibula
(B) Tibia
(C) Femur
(D) Humerus
4. When did dinosaurs become extinct?
(A) 66 million years ago
(B) 60 million years ago
(C) 62 million years ago
(D) 61 million years ago
5. Which animal has an eye bigger than its brain?
(A) Quokka
(B) Dunnart
(C) Koala
(D) Ostrich
6. Who invented air conditioning?
(A) Nikola Tesla
(B) Wills Carrier
(C) James Watt
(D) John Logie Baird
7. Which is the most dangerous city in the world?
(A) Durban, South Africa
(B) Teresina, Brazil
(C) Los Cabos, Mexico
(D) Chihuahua, Mexico
8. Which country became the first nation in Europe to declare an official end to the COVID-19 pandemic?
(A) Slovenia
(B) Greenland
(C) Norway
(D) Finland
9. The world’s smallest country is?
(A) Malta
(B) Vatican City
(C) San Marino
(D) Maldives

 

10. What is the second-largest country in size?
(A) China
(B) India
(C) Australia
(D) Canada
Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer A D C A D B C A B D
 
 
Previous Post
About pankaj 853 Articles
Pankaj is passionate about his work. Because he loves what he does. He is a full time blogger and also has experience in Computer as well as in Teaching Field. DHGK is the dream Project of his own Mind to help aspirants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.