Daily Quiz Part – 21

146255 14802927135da98f93f1d09 big%2B%25281%2529

Dear Aspirants,
Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge. It is a series of Himachal Gk MCQs.

1. Name the hacker who heck NASA’s website?
(A) Kevin Mitnick
(B) Gary Mackay
(C) Albert Gonzalez
(D) Loyd Blankenship

2. What is the top speed of honey bee?
(A) 30 kph
(B) 25 kph
(C) 24 kph
(D) 23 kph

3. How many times can a hummingbird flap its wings in a second?
(A) 90 times
(B) 95 times
(C) 91 times
(D) 89 times

4. When $ (dollar) sign was introduced?
(A) 1789
(B) 1788
(C) 1787
(D) 1786

5. How much more data can a CD store than a DVD when both are physically identical in size?
(A) 10 times
(B) 11 times
(C) 12 times
(D) 13 times

6. What percentage of a carrot contains fat?
(A) 0%
(B) 1%
(C) 5%
(D) 10%

7. When was the first plastic bottle made for soft drinks?
(A) 1971
(B) 1972
(C) 1969
(D) 1970

8. What vitamins are in the rain?
(A) Vitamin A
(B) Vitamin B
(C) Vitamin B12
(D) Vitamin B11

9. How many functions of the liver in a person’s body?
(A) 100
(B) 500
(C) 300
(D) 600

10. How much percentage of oxygen a human’s brain uses that we breathe?
(A) 0%
(B) 10%
(C) 15%
(D) 25%

 

Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer B C A B D A D C B D

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.