Daily Quiz Part – 3

146255 14802927135da98f93f1d09 big%2B%25281%2529
Dear Aspirants,

Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge based on current affairs. It is a series of Himachal Gk MCQs.

1.  The first Bollywood film released in Saudi Arabia is?
(A) Gold
(B) Raazi
(C) Sanju
(D) Housefull 4

2.  Leena Nair is the secretary in the ministry of
(A) External Affairs
(B) Home Affairs
(C) Tribal Affairs
(D) Chemicals and Fertilizers, Parliamentary Affairs

3.  Who is the author of “I Do What I Do: On Reform, Rhetoric & Resolve was the book”
(A) Dalai Lama
(B) Taslima Nasreen
(C) Dr. Shashi Tharoor
(D) Raghuram Rajan

4.  Which company takes a 62.7% share of India premium market in Q1 2020?
(A) Samsung
(B) Apple
(C) Vivo
(D) Oppo

5.  Which country asks India to restart economic activities?
(A) USA
(B) Japan
(C) China
(D) Australia

6.  Giant hornets are recently seen in which country?
(A) Canada
(B) Russia
(C) Japan
(D) USA

7.  To whom India appoints as their brand ambassador for India, Middle East, ANZ & SAARC?
(A) MS Dhoni
(B) Ajinkya Rahane
(C) Virat Kohali
(D) Rohit Sharma

8.  Gopal Krishna Gokhale was born on?
(A) 9th May
(B) 6th May
(C) 10th May
(D) 8th May

9. Who has been awarded the 2020 Dr. Syama Prasad Mukherjee award?
(A) Nongthombam Biren Singh
(B) Zoramthanga
(C) Sarbananda Sonowal
(D) Neiphiu Rio

10. SAMPRITI-IX is a joint military training exercise between India and which country?
(A) Sri Lanka
(B) Maldives
(C) Bangladesh
(D) Nepal

Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer A C D B B D B A C A
 
 
 
 


About pankaj 837 Articles
Pankaj is passionate about his work. Because he loves what he does. He is a full time blogger and also has experience in Computer as well as in Teaching Field. DHGK is the dream Project of his own Mind to help aspirants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.