Daily Quiz Part – 18

DAIL%2BQUIZ

 
Dear Aspirants,

 

 

Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge based on current affairs. It is a series of Himachal Gk MCQs.

1. Which fort has the highest door in Asia whose height is 175 feet?
(A) Fort James
(B) Baimaguan Fort
(C) Fatehpaur Sikri
(D) Fort Van de Wijck

2. Name the largest castles in the world?
(A) Edinburgh Castle
(B) Citadel of Aleppo
(C) Himeji Castle
(D) All the above

3. Which is the smallest bone in the human body?
(A) Stapes Bone
(B) Malleus Bone
(C) Incus Bone
(D) Collar Bone

4. Name the largest river, which starts from North India in Himalaya, and length is 3,180 km?
(A) Ganges
(B) Indus
(C) Brahmaputra
(D) Narmada

5. The world’s first granite temple is Brihadisvara, which was built in the 11th century within 5 years is located in which state of India?
 

(A) Rajasthan
(B) Uttarakhand
(C) Bihar
(D) Tamil Nadu

6. One of the most popular stories “Ali Baba and 40 thieves” was written in which country?
 

(A) Iran
(B) Iraq
(C) Turkey
(D) Kuwait

7. Name the world’s smallest monkey found in America, weighing only 113.3 grams?
 

(A) Indri
(B) Baboon
(C) Pygmy Marmoset
(D) Gibbon

8. There is a tree called “Fruit Salad Tree”. How many types of fruits grow on it has? 

(A) 6
(B) 5
(C) 7
(D) 4

9. Which state becomes the first organic state in India?
 

(A) Gangtok
(B) Sikkim
(C) Darjeeling
(D) Meghalaya

10. Which state of India has won the Oscar for its best policies?

(A) Tripura
(B) Manipur
(C) Skikim
(D) Mizoram


 

Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer C D A B D B C A B C

 

About pankaj 853 Articles
Pankaj is passionate about his work. Because he loves what he does. He is a full time blogger and also has experience in Computer as well as in Teaching Field. DHGK is the dream Project of his own Mind to help aspirants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.