Daily Quiz Part – 14

DAIL%2BQUIZ
 
Dear Aspirants,

 

 
Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge based on current affairs. It is a series of Himachal Gk MCQs.

1.    World’s small war happened between which two countries and duration of the war was 38 minutes?
(A) England & Zanzibar
(B)  Kurdish & Turkish
(C) India & Pakistan
(D) Sweden & Denmark
 
2.    Name the Indian sports team who never lose the world cup?
(A)  Cricket
(B)  Hockey
(C) Football
(D) Kabaddi
 
3.    Kolkata printed India’s first post ticket in______?
(A)  July 1858
(B)  July 1857
(C) July 1854
(D) July 1855
 
4.    How many bones are in the human foot?
(A)  50
(B)  26
(C)  20
(D)  35
5.    Crab’s blood is colorless but when in contact with oxygen it converts into___?
(A)  Red
(B)  Orange
(C)  Black
(D)  Blue
6.    How many teeth does a bear have?
(A)  42
(B)  50
(C) 45
(D) 55
7.    What % of the water would be in the mind of an average man?
(A) 70%
(B)  75%
(C) 78%
(D) 80%
 
8.    How many times does a human’s blood get thicker than water?
(A)  10 Times
(B)   6 Times
(C) 8 Times
(D) None of these
 
9.    When Sunday holiday was started?
(A) 1843
(B)  1845
(C) 1848
(D) 1850

 

10.  Apple’s co-founder Ronald Wayne sold their shares 8000 dollars.     Whose current values are?
(A)  1 Billion
(B)  35 Billion
(C) 15 Billion

      (D) 20 Billion

 

Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer A D C B D A C B A C

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.