Daily Quiz – 31

 

DAIL%2BQUIZ


Dear Aspirants,

Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge. It is a series of Himachal Gk MCQs. You can also play our weekly quiz and download all quizzes PDF as well.

 
1. Who is the first male athlete to get arjuna award?

(A) Ajmer Singh
(B) Makhan Singh
(C) Tarlok Singh
(D) Gurbachan Singh Randhawa

2. Who was the first male teacher of India?
(A) Swami Dayanand Saraswati
(B) Dr. Sarvepalli Radhakrishan
(C) Rabindra Nath Tagore
(D) Premchand

3. Who was the first Indian actor to get an international award?
(A) Raghubir Yadav
(B) Shankar Nag
(C) Pandit Ravi Shankar
(D) Dilip Kumar

4. Who was the first Indian male to win an Oscar award?
(A) Satyajit Ray
(B) Resul Pookutty
(C) Gulzar
(D) A.R Rehman

5. Who was the first Indian male to swim in the English Channel?
(A) Sachin Nag
(B) Nihar Ameen
(C) Mihir Sen
(D) Shamsher Khan

6. Who was the first Indian male to win a gold medal in Asian Games?
(A) Neeraj Chopra
(B) Sachin Nag
(C) Manjit Singh
(D) Tajinderpal Singh Toor

7. Who are the first male IPS of India?
(A) Asra Garg
(B) Maheshuralidhar Bhawat
(C) Manish Shanker Sharma
(D) E.B Joshi

8. Who was the first Indian male doctor?
(A) Charaka
(B) Bidhan Chardra Roy
(C) Bhgvatsinji
(D) Arastu yar Jung

9. Who is the first Indian male scientist?
(A) Shanti Swaroop Bhatnagar
(B) Prafulla Chandra Ray
(C) G.N. Ramachandran
(D) Chandra Sekhara Venkata  Raman

10. Who is the first Indian male pilot?
(A) Pratap Chandra Lal
(B) J.R.D. Tata
(C) Nirmaljit Singh Sekhon

(D) Trevor Keelor
 
 
 

Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer C A D B A C B D D D
 
Previous Post
About pankaj 853 Articles
Pankaj is passionate about his work. Because he loves what he does. He is a full time blogger and also has experience in Computer as well as in Teaching Field. DHGK is the dream Project of his own Mind to help aspirants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.