Daily Quiz – 30

 

DAIL%2BQUIZ
 
Dear Aspirants,
 
Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge. It is a series of Himachal Gk MCQs. You can also play our weekly quiz and download our all quizzes PDF as well.

1. Who among the following named EY World Entrepreneur Of The Year 2020?
(A) Mukashi Ambani
(B) Uday Kotak
(C) Kiran Mazumdar Shaw
(D) Anand Mahindra

2. Corey Anderson, who has hit the fastest ODI century in 36 balls is from?
(A) New Zealand
(B) England
(C) South Africa
(D) Australia

3. Which country operationalized the world’s largest radio telescopic?
(A) Japan
(B) USA
(C) China
(D) Russia

4. What is the rank of India on the EIU Global Democracy Index 2019?
(A) 50th rank
(B) 51th rank
(C) 49th rank
(D) 52th rank

5. Which country has the maximum number of banks in the Global top 100 banks in 2019?
(A) China
(B) Canada
(C) USA
(D) Australia

6. Which industries are classified in the Network Product Category?
(A) Automobiles industry
(B) Iron and steel industries
(C) Mobile and laptop industry
(D) Clothing and textiles industry

7. On 17th January 2020, who has been selected for the 29th Saraswati Samman 2019?
(A) Mahabaleshwar Sail
(B) Vasdev Mohi
(C) K Siva Reddy
(D) Sitanshu Yashaschandra

8. In which of the following states did the scientists of Zoological Survey of India (ZSI), recently declare about the discovery of three new species of tiny frogs??
(A) Manipur
(B) Kerala
(C) Tripura
(D) Arunachal Pradesh

9. Lai Haraoba is a festival of?
(A) Meghalaya
(B) Sikkim
(C) Assam
(D) Tripura

10. The study of images of details fall within a branch is called?
(A) Pictography
(B) Lithography
(C) Icongraphy
(D) Iconography

 
 

Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer C A D B A C B D D D
 
Previous Post
About pankaj 853 Articles
Pankaj is passionate about his work. Because he loves what he does. He is a full time blogger and also has experience in Computer as well as in Teaching Field. DHGK is the dream Project of his own Mind to help aspirants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.