Daily Quiz – 32

 

DAIL%2BQUIZ

Dear Aspirants,

 

Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge. It is a series of Himachal Gk MCQs. You can also play our weekly quiz and download all quizzes PDF as well

 

1. In which place of Mandi district, “Dairy Development Unit” was established?
(A) Amri
(B) Chakkar
(C) karsog
(D) Katula

2. Central Soil Salinity Research Institute is located in?
(A) Ambala
(B) Hisar
(C) Kurukshetra
(D) Karnal

3. What is Nagaland area rank in India?
(A) 26th
(B) 30th
(C) 25th
(D) 24th

4. Pillala Marri, which is an 800-year-old banyan tree is located in which district of Telangana state?
(A) Jangaon
(B) Hyderabad
(C) Mahabubnagar
(D) jagtial

5. Which festivals from the following are celebrated in West Bengal?
(A) Holi
(B) Rath Yatra
(C) Durga puja
(D) All the above

6. Which one is a left tributary river of Teesta?
(A) Rangeet
(B) Ranghap chhu
(C) Ringyong chhu
(D) Dik chhu

7. Which fort of Rajasthan is called suvarnagiri?
(A) To the fort of jalore
(B) Fort of jodhpur
(C) Junagarh fort
(D) Jaigarh fort

8. Who was Madhya Pradesh’s chief minister in 1984?
(A) Uma Bharti
(B) Babulal Gaur
(C) Arjun Singh
(D) Digvijay Singh

9. Which Nagaland politician died on 26th November 2015?
(A) Hokishe Sema
(B) Rano M. Shaiza
(C) Khekiho Zhimomi
(D) Isak Chishi Swu

10. In which river Rangit III Dam is situated?
(A) Krishna river
(B) Rangit river
(C) Ganga river
(D) All the above

 

Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer B D A C D B A C D B

Previous Post

Daily Quiz – 31

 

About pankaj 853 Articles
Pankaj is passionate about his work. Because he loves what he does. He is a full time blogger and also has experience in Computer as well as in Teaching Field. DHGK is the dream Project of his own Mind to help aspirants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.