Daily Quiz Part – 20

DAIL%2BQUIZ
 

Dear Aspirants,

Daily Quiz is the basic part of Himachal GK. It is helpful to increase your knowledge. It is a series of Himachal Gk MCQs.

1. Which country has a shortage of garbage, that import garbage from other countries for recycling?
(A) Sweden
(B) Switzerland
(C) New Zealand
(D) Scotland

2. The Leica O Series room, built-in 1923, is the world’s most expensive selling camera. In 2012, in which country was it sold for 2.6 million dollars (26 lakh dollars)?
(A) USA
(B) Australia
(C) Austria
(D) France

3. Which Internet has the fastest speed of internet, around 33.5 Mbps?
(A) Japan
(B) South Korea
(C) China
(D) Thailand

4. Which country planned to blow the moon from the atomic bomb during the decade in 1950?
(A) Australia
(B) UK
(C) Egypt
(D) USA

5. Which part of our body is the dirtiest? Which has about 1858 types of bacteria?
(A) Mouth
(B) Ears
(C) Navel
(D) Nose

6. Which is the coldest place on earth, the temperature here remains -93.2 degrees?
(A) Antarctica
(B) Alaska
(C) Greenland
(D) Canada

7. Festival of Diwali is celebrated in other than India and which countries?
(A) Nepal
(B) Singapore
(C) Sri Lanka
(D) All the above

8. To climb Mount Everest, first people had to pay a fee of 15 lakh rupees, but later in which year, the Nepalese government made it work to about 6 lakh?
(A) 2016
(B) 2015
(C) 2017
(D) 2018

9. A tree can produce as much cold as 1 air conditioner does in 10 rooms for how many hours?
(A) 10 hours
(B) 15 hours
(C) 20 hours
(D) 25 hours

10. Which Indian train runs on the longest route, which runs between Dibrugarh to Kanyakumari and covers a total of 4,286-kilometer distance in 42 hours and 30 minutes?
(A) Vivek express
(B) Vande bharat express
(C) Gatiman express
(D) Bhopal Shatabdi express

  

Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Answer A C B D C A D B C A

  

About pankaj 853 Articles
Pankaj is passionate about his work. Because he loves what he does. He is a full time blogger and also has experience in Computer as well as in Teaching Field. DHGK is the dream Project of his own Mind to help aspirants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.